ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ρόδος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ρόδος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Στο διάσημο νησί των Ιπποτών ο τουρισμός έχει ξεκινήσει εδώ και αιώνες! Η UNESCO έχει συμπεριλάβει την Παλιά Πόλη της Ρόδου στον Κατάλογο των πόλεων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (World Heritage Towns), ενώ η Λίνδος παραμένει ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στα Δωδεκάνησα. Η φύση της είναι απίστευτα γενναιόδωρη. Το Μανδράκι γεμάτο κίνηση και ζωή. Τα χωριά της είναι πολλά και οι παραλίες πρόκληση! Δεκάδες ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι περιμένουν κάθε καλοκαίρι τους εκατομμύρια επισκέπτες που βάζουν τη Ρόδο στην ατζέντα των διακοπών τους.

Τι θα δείτε:

- Στην Παλιά πόλη, όπου η σφραγίδα των Ιωαννιτών Ιπποτών και των Ιταλών είναι ανεξίτηλη: Την οδό των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, τα Καταλύματα, τις πλατείες Σύμης, Αργυροκάστρου, Μουσείου, τα τείχη και τις πύλες, με πιο επιβλητική εκείνη της Θάλασσας (1478).

- Το Μανδράκι, με τα λιμάνια, την ακρόπολη (Μόντε Σμιθ) και τα εντυπωσιακά κτίρια του Διοικητηρίου, του Δημαρχείου, του ξενοδοχείου των Ρόδων κ.α.

- Τη Λίνδο, με την ακρόπολη, τον δημοφιλή οικισμό και την παραλία της.

- Τις Επτά Πηγές και την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

- Τα χωριά: Απόλλωνα, Αφάντου, Εμπωνας, Κρητηνία, Μονόλιθος με το εντυπωσιακό κάστρο του, Σάλακος κ.α.

- Τις παραλίες: Ελλη, Φαληράκι, Αφάντου, Καλλιθέα (με το υδροθεραπευτήριο), Πρασονήσι (το λατρεύουν όσοι κάνουν wind και kite surf) κ.α.

- Τα μουσεία: Αρχαιολογικό, Εβραϊκό, Λαογραφικά, Νεοελληνικής Τέχνης κ.α.