ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Πάρος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Πάρος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Προσελκύει σαν μαγνήτης τον νεαρόκοσμο που διασκεδάζει στα μπαρ της Παροικιάς και της Νάουσας και απολαμβάνει κολύμπι και θαλάσσια σπορ τις παραλίες της, αλλά και τους μεγαλύτερους που έρχονται για να προσκυνήσουν την Παναγία Εκατονταπυλιανή. Η Πάρος, διάσημη άλλοτε για το μάρμαρό της, διατηρεί την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ξεδιπλώνει υπέροχα μυστικά σε όσους αποφασίσουν να την περιηγηθούν με όχημα ή με τα πόδια.

Τι θα δείτε:

- Tην κοσμική Παροικιά με τα αρχοντικά της, τα ερείπα του κάστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ασκληπιείο, το Πύθιο και τα δεκάδες εστιατόρια, μπαράκια, μαγαζιά και ξενοδοχεία.

- Την Παναγία Εκατονταπυλιανή, από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας και μεγάλο προσκυνήμα στο Αιγαίο.

- Τη Νάουσα με το κομψό καστέλι της του 15ου αι., το λιμανάκι με τα πολυσύχναστα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαράκια, τα σοκάκια με τα κυλαδίτικα σπίτια.

- Τους οικισμούς Λεύκες, Μάρπησσα, Μάρμαρα, Αλυκή, Πρόδρομο.

- Το Δήλιο, όπου κτίστηκε τον 9ο αι. ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα.

- Τις παραλίες Κολυμπήθρες με τα φυσικά «γλυπτά» βράχια, τον Λογαρά, τον Αη Γιάννη Δέτη, τη Νέα Χρυσή Ακτή, ιδανική για θαλάσσια σπορ όπως και η Χρυσή Ακτή, η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, όπου διοργανώνεται πρωτάθλημα wind surf. Η Πούντα συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες παραλίες για kite surf.