ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Όλυμπος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Όλυμπος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Το ψηλότερο, εντυπωσιακότερο και πιο μυστηριακό βουνό της Ελλάδας. Οι κατοικία των 12 θεών της μυθολογίας. Το Πάνθεον (ο σημερινός Μύτικας) ήταν το σημείο συνάντησής τους, θέατρο των συζητήσεών τους. Ο θρόνος του Δία (το σημερινό Στεφάνι), φιλοξενούσε τον αρχηγό των θεών, τον Δία, και από εκεί εξαπέλυε τους κεραυνούς του. Ο Όλυμπος είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης από τις Άλπεις έως τον Καύκασο. Είναι o πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας και ταυτόχρονα μια διαχρονική πρόκληση για ορειβάτες και περιπατητές.

Τι αξίζει να κάνετε και να δείτε:

- Ανάβαση στον Μύτικα και τις άλλες κορυφές του Ολύμπου. Ακολουθήστε το λεγόμενο “μονοπάτι της σιωπής” και καταλήξτε μετά από 5 ώρες στο καταφύγιο Σ. Αγαπητός, στα 2.100 μ. Από εκεί θα φτάσετε στο οροπέδιο των Μουσών και σε άλλες κορυφές που απέχουν 2 ώρες και 30’ από το καταφύγιο.

- Επίσκεψη στην παλιά μονή Αγίου Διονυσίου.

- Βόλτα στο Λιτόχωρο, τη γραφική κωμόπολη που είναι κτισμένη σε πλαγιά κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Είναι αφετηρία για ορειβατικές εξορμήσεις στον Ολυμπο.

- Πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα, με κατάληξη στη θέση Πριόνια, στα όρια του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.