ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ναύπλιο - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ναύπλιο - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Ναυπλία, Ναύπλιο, Ανάπλι ή Napoli di Romania...Οποια ονομασία και να της δώσετε, η πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας είναι μια μοναδική πόλη. Περπατήστε στις γειτονιές και στις πλατείες και συλλέξτε εικόνες μιας ιστορικής πόλης που φημίζεται για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και την κομψότητά της. Τα boutique ξενοδοχεία, τα εστιατόρια με το καλό φαγητό, τα καφέ-μπαρ με θέα στη θάλασσα και οι πεζόδρομοι με τα καταστήματα δημιουργούν έναν ιδανικό προορισμό –και για το σαββατοκύριακο.

Αξίζει να δείτε:

- Tο Παλαμήδι. Το εντυπωσιακό κάστρο που κτίστηκε μεταξύ 1711-1714 από τους Βενετούς. Ανεβείτε τα 857 σκαλοπάτια και απολαύστε θέα που ...κόβει την ανάσα (κυριολεκτικά!).

- Το πολυφωτογραφημένο Mπούρτζι με το ενετικό κάστρο του. Κτίστηκε το 1473. Το νησάκι απέχει 450 μ. από την προκυμαία του Ναυπλίου και θα πάτε με εκδρομικό καραβάκι.

- Την Ακροναυπλία, που αποτελούσε την ακρόπολη του Ναυπλίου.

- Τα ιστορικά κτίρια της πόλης όπως το Τριανόν, η Εθνική Τράπεζα, η πρώτη Βουλή των Ελλήνων, το Δημαρχείο, ο Αγιος Σπυρίδωνας έξω από τον οποίο δολοφονήθηκε το 1831 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας. Επίσης, τις πλατείες Συντάγματος και 3 Ναυάρχων.

- Τα μουσεία: Το Πολεμικό Ναυπλίου, το Αρχαιολογικό, την Εθνική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Ιδρυμα Παπαντωνίου.

- Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν το ιδιωτικό μουσείο κομπολογιού και το Σπίτι του Καραγκιόζη.