ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Μύκονος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Μύκονος - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Το μοναδικό φως της το ύμνησαν οι ποιητές. Οι VIPs όλου του κόσμου την έκαναν αγαπημένο τους τόπο διακοπών ήδη από το 1960. Η Μύκονος παραμένει ο πιο διάσημος προορισμός της Ελλάδας, συνώνυμο του κοσμοπολιτισμού και της διασκέδασης. Gay friendly, με πανέμορφες παραλίες, φημίζεται για τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα γκουρμέ εστιατόρια, τα κλαμπ και τα επώνυμα καταστήματα στα σοκάκια της πιο ωραίας Κυκλαδίτικης Χώρας του Αιγαίου.

Αξίζει να δείτε:

- Στη Χώρα της Μυκόνου: Τη Μικρή Βενετία με τα καπετανόσπιτά της κτισμένα πάνω στο νερό, τους Κάτω Μύλους, τα Ματογιάννια που αποτελούν το εμπορικό κέντρο της πόλης με τα ακριβά καταστήματα, τα μπαρ, τα καφέ, τα εστιατόρια. Το Δημαρχείο του 1780 και τον Γιαλό, τις περισσότερες από 60 εκκλησίες κτισμένες τον 17ο-18ο αιώνα, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η Παραπορτιανή που κτίστηκε δίπλα από το «παραπόρτι», τη μικρή πύλη του κάστρου. Ενδιαφέροντα είναι και τα μουσεία της Χώρας: το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό, το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου, ο Μύλος του Μπόνη.

- Τις παραλίες. Είναι πολλές και υπέροχες. Ξεχωρίζουν οι κοσμικές παραλίες Ψαρρού, Paradise, Super Paradise, Ελιά, Λιά, Ορνός, Πάνορμος, Παράγκα.

- Στο υπόλοιπο νησί. Την Ανω Μεριά και τη μονή Παναγίας Τουρλιανής. Τον λόφο του Παλαιόκαστρου, τον φάρο Αρμενιστή, τους πύργους, τον νεολιθικό οικισμό της Φτελιάς.