ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Μονεμβασία - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Μονεμβασία - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Η Μονεμβασία, το «υπερνεφελές και περιώνυμον» φρούριον που έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, είναι ένας μοναδικός στη Μεσόγειο μεσαιωνικός οικισμός. Κατοικείται αδιάλλειπτα εδώ και αιώνες, διατηρείται σε εξαιρετική κατάστας και φημίζεται ως ο απόλυτος προορισμός για ζευγάρια και ερωτευμένους! Μαγικές βόλτες μέσα στην καστροπολιτεία με την αριστουργηματική αρχιτεκτονική και την υποβλητική ατμόσφαιρα, διαμονή σε ατμοσφαιρικούς ξενώνες, φαγητό σε γραφικές ταβέρνες, βουτιές έξω από τη Θαλασσινή πύλη, ανάβαση στην άνω πόλη... Κάθε στιγμή στον βράχο της Μονεμβασίας αποτελεί μια δυνατή εμπειρία που μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη –ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από το εύγευστο κρασί Μαλβάζια!

Αξίζει να δείτε:

- Τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής σπίτια της κάτω πόλης –συνήθως διώροφα, από ντόπια μαυρόπετρα και πωρόλιθο.

- Την Αγία Σοφία. Κτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα, είναι ένας από τους λίγους ναούς οκταγωνικού τύπου που σώζονται στην Ελλάδα και ήταν αφιερωμένος στην Παναγιά την Οδηγήτρια.

- Την άνω πόλη. Ακολουθήστε το μονοπάτι ανάμεσα σε ερείπια βυζαντινών, ενετικών και τούρκικων κτισμάτων. Από την Τάπια του Κρητικού θα αγναντέψετε τη ζωή του σημερινού οικισμού και ανηφορίζοντας στην Ακρόπολη θα νιώσετε δέος.

- Το κεντρικό καλντερίμι της κάτω πόλης, γεμάτο καταστήματα, καφέ, ταβερνάκια.

- Το εντυπωσιακό θαλάσσιο τείχος.

- Τους ναούς. Συνολικά στην κάτω πόλη διατηρούνται σήμερα 24 εκκλησίες, από τις 40 που υπήρχαν άλλοτε. Ξεχωρίζουν ο Ελκόμενος Χριστός, η Παναγία Χρυσαφίτισσα, η Παναγία Κρητικιά.