ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Κνωσός - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Κνωσός - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Το πιο σημαντικό κέντρο του μινωϊκού πολιτισμού απέχει 5 χλμ. από το Ηράκλειο. Θεωρείται έδρα του βασιλιά Μίνωα και έχει συνδεθεί με τους μύθους του Λαβύρινθου και του Μινώταυρου, του Δαίδαλου και του Ικαρου. Ακμασε στην μινωική εποχή (2000 - 1350 π.Χ.) τότε που ήταν το πιο σημαντικό κέντρο της Κρήτης, ενώ γνώρισε ανάπτυξη και στην ελληνιστική εποχή. Η Κνωσός εντοπίστηκε το 1878 από το M. Kαλοκαιρινό. Συστηματικές ανασκαφές έκανε ο Εβανς (1900 -1931). Μετά το 1925 επιχείρησε ριζική αποκατάσταση του μνημείου.

Τι θα δείτε στον αρχαιολογικό χώρο:

- To περίφημο ανάκτορο της Κνωσού που αναπτύσσεται σε 22.000 τ.μ. και ήταν κέντρο πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής εξουσίας.

- Την τοιχογραφία του «Πρίγκιπα με τα κρίνα» και τα Διπλά Κέρατα, ένα από τα ιερά σύμβολα της μινωικής θρησκείας.

- Την αίθουσα των Διπλών Πελέκεων και το Διαμέρισμα της Βασίλισσας με την τοιχογραφία των Δελφινιών.

- Τον βασιλικό τάφο και το Ιερό, από τα σημαντικότερα μνημεία της Κρήτης και το τελευταίο που αποκάλυψε ο Evans. Πιστεύεται πως εδώ είχε ταφεί κάποιος από τους τελευταίους βασιλιάδες της Kνωσού (17ος - 14ος αι. π.X.).

- Την Έπαυλη του Διονύσου. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μνημείου από τις μεταγενέστερες εποχές (2ος αι. μ.X.). Ήταν ιδιωτική ρωμαϊκή περίστυλη οικία με θαυμάσια ψηφιδωτά δάπεδα.

Ωρες επισκέψεων: 08:00-17:00. Τηλ: +30 2810 231940.