ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Θεσσαλονίκη - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Θεσσαλονίκη - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Σταυροδρόμι πολιτισμών, με 23 αιώνες ιστορίας. Στραμμένη προς τη θάλασσα και τα Βαλκάνια, επίκεντρο όλης της Μακεδονίας. Η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας έχει ισχυρή ταυτότητα και μοναδική προσωπικότητα. Η καλή ζωή, η διασκέδαση, το εξαιρετικό φαγητό, η διαμονή σε πολυτελή και boutique ξενοδοχεία, το shopping, οι βόλτες στην Παλιά και τη Νέα Παραλία, συνδυάζονται με τα σημαντικά αξιοθέατα, τα σύγχρονα μουσεία, τα φεστιβάλ και τις εκθέσεις, τα παζάρια, τις ατέλειωτες περιηγήσεις στους δρόμους με τα εμβληματικά κτίρια που δεν χορταίνεις να θαυμάζεις. Εξωστρεφής, αλλά και γεμάτη μυστικά που αξίζει να ανακαλύψεις, δοτική, φιλόξενη, θελκτική και πολύμορφη, η Θεσσαλονίκη σε βάζει από την πρώτη στιγμή στους ρυθμούς της, σε αγκαλιάζει και σε κερδίζει με τις χιλιάδες γοητευτικές γωνιές της.

Αξίζει να δείτε μεταξύ άλλων:

- Toν Λευκό Πύργο. Είναι το έμβλημα της Θεσσαλονίκης και υψώνεται στην παραλία της από τις αρχές του 16ου αιώνα (www.lpth.gr).

- Την πλατεία Αριστοτέλους. Σχεδιάστηκε από την επιτροπή Εμπράρ, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 και ξεχωρίζει για τα δυο μεγάλα κοίλα κτίριά της, το Ολύμπιον που είναι έδρα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, και το κτίριο του Ηλέκτρα Παλλάς. Είναι ο «ομφαλός» της Θεσσαλονίκης.

- Την Παλιά Παραλία. Είναι ο πιο ζωντανός δημόσιος χώρος της πόλης, όπου όλοι περπατούν ή κάνουν ποδήλατο πλάι στο νερό.

- Tη Νέα Παραλία, με τα θεματικά πάρκα της.

- Τα Λαδάδικα, κηρυγμένα ως διατηρητέο μνημείο από το 1985, με πολλές αναπλάσεις και ανακαινισμένα κτίσματα.

- Καμάρα- Ροτόντα- Γαλεριανό συγκρότημα. Χτίστηκε ως ένα τεράστιο συγκρότημα ανακτόρων στις αρχές του 4ου αιώνα. Περιελάμβανε τη Ροτόντα, τη θριαμβική αψίδα (Καμάρα) και το ανακτορικό σύνολο στην πλατεία Ναυαρίνου.

- Τον ναό του Αγίου Δημητρίου, προστάτη της Θεσσαλονίκης, την Αγία Σοφία (τέλη 7ου αι.), την Αχειροποίητο (5ος αι.).

- Την Ανω Πόλη, με το περιβόητο Γεντί Κουλέ ή Επταπύργιο, τον Πύργο Τριγωνίου, τους βυζαντινούς ναούς του Αγίου Νικολάου Ορφανού και του Οσίου Δαβίδ.

- Τα μουσεία: Aρχαιολογικό, Βυζαντινού Πολιτισμού, Κινηματογράφου, Φωτογραφίας, Εβραϊκό, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης κ.α.