ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Δίον - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Δίον - ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ top

< Πίσω στο χάρτη

Δεκαεπτά χιλιόμετρα νότια της Κατερίνης βρίσκεται το ωραιότερο αρχαιολογικό πάρκο της Ελλάδας! Ενας υπέροχα σχεδιασμένος αρχαιολογικός χώρος με αρχαία ιερά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά θέατρα, πλακοστρωμένους δρόμους, θέρμες με πισίνες και ψηφιδωτά, ωδείο, ρωμαϊκές επαύλεις, παλαιοχριστιανικές βασιλικές. Ολόκληρη η περιοχή είναι πνιγμένη στη βλάστηση. Μικροί χείμαρροι και τρεχούμενα νερά διατρέχουν το χώρο δημιουργώντας ένα παραδεισένιο σκηνικό μέσα στο οποίο λάμπουν τα αρχαία ευρήματα.

Αξίζει να δείτε:

- Tο ιερό της Ίσιδας, ένα από τα πιο όμορφα σημεία του χώρου. Το χειμώνα είναι πλημμυρισμένο με νερό και τα κτίρια αναδύονται μέσα από τη βλάστηση.

- Το ιερό της Δήμητρας, από τα αρχαιότερα που έχουν ανασκαφεί τη Μακεδονία.

- Το ναό του Διός Υψίστου, ένα λαμπρό οικοδόμημα με στοές και υπέροχη διακόσμηση. Ανακαλύφθηκε σχεδόν ακέραιο το ολόσωμο άγαλμα του Δία πλαισιωμένο από μαρμάρινους αετούς.

- Την έπαυλη του Διονύσου με τα ψηφιδωτά και τις θέρμες -τα λουτρικά συγκροτήματα του 200 μ.Χ. Παρατηρήστε τα υπόκαυστα και θαυμάστε το ψηφιδωτό όπου απεικονίζονται οι Νηρηίδες καθώς τις αρπάζουν οι Τρίτωνες.

- Το αρχαιολογικό μουσείο Διου. Στο ισόγειο θα θαυμάσετε μια εκπληκτική συλλογή γλυπτών, καθώς και αυτά που αποκαλύφθηκαν στο ιερό του Διός Υψίστου. Στον πρώτο όροφο θα δείτε την αρχαία ύδραυλι.

Ωρες επισκέψεων: 08:00-20:00. Τηλ. + 30 23510 53484.